Vatan şairi Namık Kemal'in evini 8 bin kişi ziyaret etti

Namık Kemal Evi, Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Tekirdağ'da, Türk Edebiyatı'nın "Vatan Şairi" Namık Kemal'in eserlerinin ve vatandaşların evlerinden getirdiği tarihi ve kültürel eşyaların sergilendiği Namık Kemal Evi, geçen yıl 8 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.
Osmanlı Mimarisiyle Bir Kültür Mirası
- yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ev, Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi ve Namık Kemal Derneği’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve halkın katkılarıyla restore edilerek 1993 yılında ziyarete açıldı. Müze niteliğindeki evde, Namık Kemal'in eserleri, arşivi, kitapları, fotoğrafları ve gazeteleri ile halkın bağışladığı tarihi eşyalar sergileniyor.
Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgisi
Çin, Japonya, Güney Kore ve Tayvan gibi Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ziyaretçiler, Namık Kemal Evi’ne yoğun ilgi gösterdi. Evin yalnızca bir müze değil, bir kültür evi olarak da hizmet verdiğini belirten Namık Kemal Derneği Başkanı ve Namık Kemal Evi Sorumlusu Sezai Kurt, evin kütüphanesi, kitapları ve dergileriyle öğrencilere ve araştırmacılara da açık olduğunu vurguladı.
Kurt, diğer yazar ve şair evlerinden farklı olarak Namık Kemal Evi'nin bir kültürel buluşma noktası olduğunu belirterek, "Türkiye’deki yazar ve şair evleri arasında Namık Kemal Evi’nin birinci sırada yer aldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Burası yalnızca bir müze değil, aynı zamanda gençlerin ve öğrencilerin faydalandığı bir kültür merkezi," dedi.
Uluslararası Ziyaretçiler
Evin bu yıl Uzak Doğu’dan ilk defa Çin, Güney Kore ve Tayvan’dan misafir ağırladığını belirten Kurt, Tekirdağlı bir vatandaşın Tayvan’dan getirdiği bir grubun da özel olarak evi ziyaret ettiğini dile getirdi.
Namık Kemal Evi, hem Türkiye’nin edebi mirasını yaşatmaya hem de Tekirdağ’ın önemli bir kültürel sembolü olarak yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.